Vyhledávání
S*W* - ShineWeb.cz - Tvorba www a Marketing

www stránky, e-shopy, aplikace, marketing

* Vyberte si řešení, které Vám vyhovuje, ne takové, které Vám nutí ostatní. Měli byste vědět o všech možnostech a rozhodovat se svobodně. Náš přístup je lidský, ne B2B či B2C, ale H2H, human to human.

Sociální propagace

Sociální propagace, sociální sítě, facebook, google+, to jsou všechno magická slova dnešního internetu. Sociální propagace je marketingová aktivita vedená skrz a pomocí sociálních sítí. Sociální sítě sdružují velké množství uživatelů všech možných cílových skupin díky čemuž je na nich poměrně jednoduché marketingově tvořit a oslovit právě tu správnou cílovou skupinu uživatelů.

Pokud bychom se bavili o síti facebook dá se říct, že tuto sociální síť používá již téměř každý kdo hodlá nebo musí ve svém pracovním nebo osobním životě komunikovat prostřednictvím internetu. Rozsah této sociální sítě je natolik velký, že sama do sebe vtahuje další a další uživatele. Svou podstatou si vynucuje aktivní účast všech svých uživatelů a tím si i zajišťuje další růst. O tom jak síť facebook neustále roste svědčí i její poslední vývoj, ve kterém facebook v loňském roce doslova zhltnul známou mobilní komunikační aplikaci Whats App včteně její infrastruktury. Také letos sítě mobilních operátorů celého světa oznámily významný pokles přenosů textových a multimediálních zpráv jejich prostřednictvím. Naproti tomu majitelé sítě facebook tvrdí, a samozřejmě oprávněně, že se počínaje letošním rokem stávají novým globálním a největším interneto-mobilním operátorem. Máme tedy právě teď před sebou další globální evoluci internetu, ve které klasickým GSM mobilním operátorů ubyde využívání služeb volání a multimediálních a textových zpráv oproti nárůstu datových přenosů.

Dalším významným operátorem na poli sociálních sítí je samozřejmě Google se svým Google+. Google oproti ostatním má jednu nepoměrně větší výhodu. Díky svému rozsahu nikterak nevyžaduje vedení marketingu k propagaci své sociální sítě. Díky spolupráci Google s výrobci mobilních zařízení totiž Google integruje do jím vyvíjeného operačního systému Android pro mobilní telefony a tablety vše potřebné k pasivní či aktivní účasti uživatele systému Android na sociální síti Google+. Samotnou aktivaci Androidu totiž provází regstrace uživatele do všech služeb Google. Používáte-li telefon např. od Samsungu, máte i Google+....

Čím se tedy zabýváme, je právě provádění marketingových kampaní na sociálních sítích, vedení firemních profilů na těchto sítích za účelem propagace, získávání většího množství followerů či liků apod. Naše kampaně vedou k většímu obecnému povědomí o Vašich firmách či osobnostech. K tomuto je zapotřebí celá řada znalostí z oblasti marketingu a znalost chování té dané sociální sítě a jejích uživatelů. Proto také vybrané sociální sít již řadu let pozorujeme a aktivně se účastníme na tvorbě jejích obsahů.

Máte-li zájem o marketing na vybrané sociální síti, napište nám na e-mail info@shineweb.cz. Budeme Vás kontaktovat.

Lucie., 27. května 2014

 

statistika