Vyhledávání
S*W* - ShineWeb.cz - Tvorba www a Marketing

www stránky, e-shopy, aplikace, marketing

* Vyberte si řešení, které Vám vyhovuje, ne takové, které Vám nutí ostatní. Měli byste vědět o všech možnostech a rozhodovat se svobodně. Náš přístup je lidský, ne B2B či B2C, ale H2H, human to human.

Pronájem E-shopu

 

Má v česku své místo pronájem e-shopů a webových aplikací?

Situace, ve kterých se obchodníci přesouvají do virtuálního světa se stále ještě vyvíjejí. Zatímco v minulosti k obchodování na internetu přistupovali především kamenní prodejci, kteří tímto způsobem rozšiřovali své portfolio zákazníků, tak dnes již tomu tak není. Na internetový trh stále více vstupují obchodníci, kteří nemají předchozí zkušenosti z prodeje v kamenných obchodech a jen si chtějí vyzkoušet zda jim vůbec obchodování půjde nebo zda může mít zboží k prodeji, které mají k dispozici, úspěch. Samozřejmě, na internetu jsou stále zastoupeny obě skupiny.

 

Proč ne?

Samo obchodování na internetu je v porovnání s kamenným obchodováním poměrně finančně nenáročné, nicméně internetový trh se s uplynulým časem své existence stále více otevírá a roste. Roste množství zákazníků, množství a škála nabízených produktů a zároveň narůstá i konkurence. Vzhledem ke vstupu nezkušených obchodníků na trh klesá jeho efektivita.

Nezkušenosti a neznalosti lze velmi snadno jako v každém oboru tak i v internetovém obchodování snadno zneužít. V současnosti existuje celá řada aplikací, která umožňuje velmi rychlý vznik pronajatého e-shopu či jiné internetové aplikace s ovšem velmi žalostným nebo dokonce žádným výsledkem. A rozhodně právě to je jedním z důvodů, proč mnoho firem v této oblasti úspěšně podniká. Neznalost se holt jedné straně vyplácí a druhé ne.

Je třeba, ale říct proč jsou často takovéto e-shopy k ničemu. Tak např., často u nich nelze konfigurovat informace důležité pro vyhledávače. Ať už se jedná o hloupost jakým jsou např. keywords nebo description webu. Často jejich redakční systémy neskutečně komolí vkládané informace tak, že jsou robotům vyhledávačů prakticky nečitelné, nedokáží generovat sitemapy, jsou pomalé při renderování jednotlivých stránek webu, nedovolují dostatečné grafické úpravy apod.

 

Proč ANO?

Pro začátek se určitě jedná o velmi jednoduchý, rychlý start firmy, která ještě ani neví zda chce nebo bude pokračovat. Za druhé, za předpokladu, že narazíte na solidní, vybavený a především funkční systém zaručí provoz skutečně minimální náklady oproti vývoji vlastních aplikací.

Klíma J., 11. května 2014

statistika